Server

Minecraft.nl heeft zelf ook een server (plek om online  te spelen) waar veel Nederlanders zijn. Deze server wordt ondersteund door de Mr. Green gemeenschap. Wij richten ons op het spelen, bouwen & vechten in teams (Factions). Wij wensen je veel speelplezier!

Adres: server.minecraft.nl

Live Map - Forum

Het adres van onze Minecraft server is server.minecraft.nl. Start Minecraft, log in, selecteer “Multiplayer” in het hoofdmenu, dan “Add server”, en vul de velden in zoals boven getoond. Daarna kan je onze server joinen door deze in de lijst te selecteren.

Factions Wars

Factions is een aparte speltype in Minecraft waarbij elke speler lid kan worden van een groep (een factie). Een speler heeft een gelimiteerd aantal kracht waarmee hij land kan claimen. Hoe meer leden een factie krijgt, hoe meer land er geclaimd kan worden. Geclaimd land kan alleen bewerkt worden door de factie. Er zijn geen regels wat betreft PvP (speler tegen speler) gevechten, dus alles is toegestaan. Bouw een stevige basis en probeer te overleven!

De Factions modificatie wordt aangestuurd met chat commando’s beginnend met ‘/f’. Wanneer je in de server bent, type ‘/f help 1′ in chat om de 1e pagina van functies te zien, ‘/f help 2′ voor de tweede pagina, etc.

Let er op dat de server internationaal is ingesteld. Engels is de gangbare taal om te zorgen dat iedereen elkaar verstaat. Het is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld.

Soms worden er op de server wel eens andere modificaties of instellingen gebruikt (zoals restricties op bepaalde blokken). Dit zorgt ervoor dat we het spel vers houden en om nieuwe uitdagingen te bieden. Daarom dat we ook om de zoveel tijd met een nieuwe map starten.

Community

De Minecraft.nl Factions Wars server is onderdeel van de Mr. Green community. Ons (internationale) forum kan hier gevonden worden. Wij zijn een game community met een aantal gameservers, waaronder Multi Theft Auto en Garry’s Mod.