Spelen

Minecraft is een zogenaamde sandbox game waarin er geen vast doel is. Je moet zien te overleven in een praktisch oneindige wereld vol monsters, mysterie, en een hoop bouwstenen. Bouw kastelen, treinnetwerken, mijnschachten, en nog veel meer! Zoek avontuur in dichte jungles en verborgen werelden. Graaf waardevolle mineralen en edelstenen op om er vervolgens nieuw gereedschap of kleding van te maken. Je fantasie is het limiet!

Wil je beginnen met spelen? Lees eerst even het onderstaande:

De feitjes:

  • Wij (de website minecraft.nl) zijn niet aan de ontwikkeling of verkoop van Minecraft gerelateerd! Dit is in handen van het Mojang, een Zweeds bedrijf opgericht door Notch, de oorspronkelijke ontwikkelaar van Minecraft. Wij zijn een fan community.
  • Minecraft kost geld. 20 euro om precies te zijn. Je kan de launcher hier downloaden, maar je hebt een minecraft.net account nodig om in te kunnen loggen.
  • Je kan de game kopen op de officiële website minecraft.net. Maak eerst een account aan, daarna zal je de optie zien om Minecraft te kopen. Je kan betalen met verschillende credit cards of iDeal. Dit is een vrij makkelijk proces maar je hebt er dus wel je ouders voor nodig als je te jong bent.
  • Download de launcher, log in met het minecraft.net account wat je had aangemaakt voor de aankoop, en spelen maar!

Het wordt aangeraden eerst even een tijdje singleplayer te spelen. Maar zodra je het leuk vind om met anderen te spelen kun je onze server joinen.