Minecraft met virtual reality

De Oculus Rift is een virtual reality bril die de laatste tijd voor veel opschudding in de game industrie zorgt: het wordt waarschijnlijk de eerste virtual reality die ‘echt werkt’ en daarnaast best betaalbaar zal zijn voor de gewone consument. De Rift is nog niet echt op de markt; op het moment zijn er alleen enkele duizenden developer kits over de wereld verspreid (waaronder eentje naar mij!) voor belangstellenden. De consumenten versie komt waarschijnlijk pas volgend jaar. Vanwaar is dit alle belangrijk voor Minecraft? Nou, een paar modders hebben het al op zich genomen om support voor de Rift in Minecraft te bouwen:

Ik heb net ook even met mijn Rift op onze server gespeeld, en alles ziet er opeens zoveel groter uit! In 3D heb je veel meer gevoel voor schaal. Het worden mooie dagen voor gamers!

De paardengids

Minecraft 1.6 zal paarden toevoegen aan de game. Je wilt natuurlijk wel weten hoe je ze kan gebruiken tegen die tijd. Vandaar verwijs ik jullie naar deze vlugge demonstratie van Captain Sparklez:

Prepare 4 Battle

Sommige van ons (waaronder ik) zijn grote Battlefield fans, een game series die een hoop meer polygonen heeft dan Minecraft. Laatst is Battlefield 4 onthuld met deze trailer. Een paar trouwe Minecraft spelers hebben er een verbeterde versie van gemaakt:

 

Fallen Kingdom

Minecraft is niet alleen leuk om samen met je vrienden te spelen, er zijn heel wat mensen die er nog mooiere dingen mee kunnen. Een prachtig kasteel bouwen bijvoorbeeld en er muziek video op nemen op de single van Cold Play genaamd “Viva La Vida”. Kijk en geniet zou ik zeggen.

Beetle Juice, een Minecraft achtbaan

Je hebt ongetwijfeld zelf allang een Minecraft rollercoaster proberen te maken. Was je trots op je creatie? Ik ben bang dat je na de volgende video iets minder positief denkt over je eigen achtbaan. Maar dit is wel motivatie om ook te bouwen!